2013. március 22., péntek

Hihetetlen.

Sajnos Kristóf a hétvégén újra befulladt, be kellet vinnünk a Heim Pál  ügyeletére, ahol miután meggyógyitották a gyereket tanácsolták, hogy keressünk meg egy pulmanológust, de mivel az új területi leosztás szerint Monor Ceglédhez tartozik, ott nem tudnak minket felvenni.
A biztonság kedvéért a doktornő felírt ventolint, de mivel nincs olyan eszközünk amivel ezt adni kell a gyereknek, tanácsolta, hogy egy kivágott tejfölös dobozzal adjuk a gyereknek.

Szerencsére otthon már semmi baja nem volt, rendesen kapott levegőt.
Mikor januárba bent feküdtünk Cegléden, az a pulmanológus aki akkor megnézte Makit, meg adta a mobil számát , hogy ha bármi baj van, nyugodtan hívjam fel, csodálkoztam is , hogy az első alkalommal, megadja a mobilszámát.
Hétfő reggel sikerült is vele beszélnem , elmondtam mi történ a gyerekkel hétvégén, szerdára tudott adni időpontot, hogy megtudja nézni Kristófot, de ezt is úgy hogy korábban bejött, mert a rendelési ideje már több hétre be van telve.
Szerdán le is vittük a gyereket, megvizsgálta, már mindent rendben talált, csak egy picit sípolt a légzése.
Felírt egy rakat gyógyszer, segédeszközt, hogy ha  még egyszer előfordulna a befulladás otthon is tudjunk segíteni a gyereken.
Mikor a Heim Pálba voltunk először egy maszkon keresztül kellet belélegeznie valami gyógyszert, ami szinte egyből megkönnyítette a légzését. A doki szerint ha ez ilyen jól bevált otthonra is kellene nekünk egy ilyen készülék, adott egy csekket amit ha befizetünk Ő adni, tud egy ilyet.
És másnapra elküldte Kristófot röntgenre, hogy megnézze a tüdejét, és megkért, hogy ha kész a lelet , vigyük el neki, ahol holnap rendel és vigyük a befizetett csekket is, és oda adja a készüléket.
Tegnap ismét lementünk Ceglédre, elintéztük a röntgent, tiszta a tüdeje, minden rendben van.
Megkerestük a rendelőt ahol helyetesítést tartott, még kint vártunk, mondtam a Zolinak, hogy fogadjunk, hogy elfelejtette a készüléket. Így is volt, ahogy meglátott minket a homlokára csapott, hogy bizony elfelejtette elhozni. Kérdezte, merre lakunk Monor mert ha végez  a rendeléssel elhozza nekünk.
Mondtam neki, hogy a gyerek most teljesen rendben van, nekünk ráér 3-án mikor megyünk allergia vizsgálatra. De azt mondta, hogy nem ha Ő felejtette el, neki is kell rendbe hoznia, este felé figyeljük a telefont mikor Monor határába ér, ránk csörög, hogy hol találkozzunk.
Jó hát eljöttünk, én nem hittem, hogy tényleg elhozná.
De este 3/4 7-kor csörgött a telefonom és a doki volt, tényleg lehozta nekünk a maszkos lélegeztetőt.
Én még ilyennel nem találkoztam, hogy az orvos eljöjjön és pótolja amit elfelejtett.
 Úgy látszik vannak még csodák, és lelkiismeretes orvosok.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése