2010. október 13., szerda

Dagad a mellem.

Az elmúlt pár napban, többször is nagyon büszke lehettem az én nagy fiamra.

1. Valamelyik nap az oviban az volt a feladat, hogy lekellette rajzolni a gyerekeknek a kedvenc állatukat. Maki természetesen az oroszlánt rajzolta, az elkészült műveket az ovo nénik mindig kirakják a falra az öltözőben, a 4 középsős gyerekét mindig külön rakják a nagyokétól.
Mikor mentem Makiért, oda jönn az ovo néni , és mutatja , hogy melyik rajz a miénk, és felhívja a figyelmemet, hogy Kristóf milyen ügyesen rajzol, ,mert tényleg felismerhető az oroszlán. Pedig én nem is gondoltam, hogy Ő ügyesen rajzol mert általában csak firkál, de úgy látszik ha feladatba kapja akkor simán veszi az akadályt.
Múlthéten meg gesztenye bábokat csináltak, Maki itt is oroszlánt akart csinálni, feladva a leckét az ovo néninek. és ennél a feladatnál is nagyon kreatív volt, mert az ovo néni nem tudta, hogy csináljanak gesztenyéből oroszlánt, de Maki rájött a megoldásra és egyedül elkészítette ( gyufaszálból csinálta meg a sörényét), itt is külön meg dicsérte Őt.

2. Hétfön a focin megdőlt az átok, Kristófnak végre sikerült gólt lőnie, és egyszer egy oldal hálót is lőtt.
Ez azért nagy szó mert eddig a meccsezés nem igazán ment neki. De most már szét vannak szedve a gyerekek, a kisebbek és kezdők (mint mi), már hétfőn és pénteken járunk edzésre, külön a nagyobbaktól. És így végre makinak is sikerült érvényesülnie és jobban részt tudott venni a játékban. Igaz egy kicsit erősebbnek kell lennem a fegyelmezésében, mert edzés alatt többször is oda kellett mennem megfegyelmezni. De a gól öröm mindent feletetett.

3. Ma még öltözött át Kristóf váltottam pár szót Hajni nénivel, és elmesélte, hogy ma a foglakozás "matek " volt, , és volt hogy Kristóf gyorsabban kapcsolt, és hamarabb megoldotta a feladatot mint a nagyok ( 6 évesek), és mondta, hogy Kristófon nagyon látszik, hogy itthon foglalkozva van, mert okos kisfiú.
Haza felé kapott is egy útkeresős kisfüzetet, mert mostanában ezek a feladatok a kedvencei.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése