2013. január 8., kedd

Iskola.

Pár nap és Kristóf megkapja az első komolyabb iskolai értékelését, nagyon kíváncsi leszek, hogy mi lesz benne.
Igaz, hogy minden hónapban kellene valami kis értékelést adni a gyerekről, de nálunk ez valahogy elmaradt.
Az ellenőrzőjében eddig szinte semmi nincs beírva, kivéve a 3 matek kiváló eredményét.
Nem hiszem, hogy valami gond is lenne a félévi értékelésben, hisz a gyerek már tud olvasni szinte hibátlanul, igaz még csak szótagolva, a rengettek írás gyakorlás is lassan meghozza az eredményét, mert már egyre szebben kerekíti a betűket.
Az írással nagyon szenvedtünk az elején, mert Kristóf utálta, és  rettenetes csúnyán írt, de mivel minden nap itthon legalább egy oldalt kellett írnia a tanult betűből, betű kapcsolásból, a sok gyakorlás meghozta az eredményt mert már önmagához képest szépen ír.
A tollba mondás is egyre jobb, tegnap kapott is rá csillagot, mert hibátlan lett. Itt azért nem kell nagy dologra gondolni, öt szót diktált a tanító néni, és sikerült mindet hibátlanul leírnia.
Az olvasás is az elején nehezen ment, nagyon keverte még a betűket, főleg az A és az E betűt mindig összekeverte, de szép lassan minden a helyére került, és december közepén volt egy áttörés nála, azóta szinte mindent eltud olvasni, még azokat a betűket is tudja amit még nem vettek.
Egyik napról a másikra, mindig egy kicsit jobban ment neki az olvasás, és ez meghozta az önbizalmát, és már magától mindent elakar olvasni, igaz még csak szavakat.
A matekkal ahogy sejtettük semmi gond nincsen, a legrosszabb eredménye ebből a tárgyból egy 96%-os dolgozat, de csak formai hiba miatt kapott levonást, a témazárói 100%-ak.
Amivel gond van az a magatartása, valahogy nem tudja megszokni, hogy órán nem beszélgetünk, szégyen ide vagy oda volt, hogy decemberben egyedül ült az utolsó padsorban, mert annyit beszélt órán.
Most megint ültetés volt, már a harmadik padsorban ül egy nagyon csendes kisfiú mellett, remélem itt már nem lesz gond.
A mások probléma a füzet vezetés,  a füzetei annyira csúnyák, hogy nincs rá szó, a szélei tele vannak firkálva, koszosak, és szamárfülesek.Már Klári néni is mondta, neki, hogy ha firkál fekete pontot fog kapni érte, úgy látom, hogy ez egy kicsit használ, mert péntek óta nincs firkálás, remélem így is marad.
A másik dolog a tanulás mellett a ceruzák, én nem tudom, hogy másoknál is így van ez, de náluk brutál mennyiségben fogy a ceruza és a radír. Mások mondták, hogy készüljünk fel, mert ebből kell a legtöbbet venni, na de azt nem gondoltam, hogy ennyit.
Most ott járok, hogy tegnap már a legolcsóbb ceruzákat vettem neki, mert úgy sem tart egy hétig se.
Eddig próbáltuk a legjobb minőségű ceruzákat venni neki, a múltkor  vettem neki négy darab Faber-Castell ceruzát, fizettem majd ezer forintot, és két nap múlva egy sem volt meg.
Én nem  tudom, mit csinálnak velük, gondolom, kölcsönkérik, dobálóznak vele, mikor sietve pakol el, egyszerűen elfelejti elrakni.

Összseségében azért azt mondhatom, hogy komolyabb gond nincs a sulival, de azért nehéz volt megszokni a változást mindannyiunknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése