2011. szeptember 21., szerda

Őszi ovi móka II.

Tavaly voltunk elsőnek a monori óvodák által szervezett közös családi napon, ahol remekül éreztük magunkat. Volt a gyerekeknek mindenféle program kézműveskedés , kolompos koncert, játékok, egyszóval remek volt.
Most hétvégén is megrendezésre került a családi nap, Kristóf már egész héten be volt sózva, mert az ovo nénik elmesélték, hogy lehet majd kardot és pajzsot is készíteni és ez teljesen magával ragadta. vasárnap 1/2 óránként kérdezte, hogy mikor indulunk már, megbeszéltük, hogy ha majd Zita felébred akkor megyünk.
A szokott idejében leraktam Zitut aludna, de sehogy sem akart elaludni, tudtam, hogy ezt később meg meg szívom (így is lett). 2 óra után nem sokkal el is indultunk a rendezvényre, Maki elsőnek egyből ahhoz az aztalhoz ment ahol a lovagi felszerelést lehetett csinálni. Itthon megbeszéltük, hogy mivel csak hárman megyünk mert Zoli dolgozott nem fogok tudni vele leülni alkotni mert Zita után kell majd rohangálni, ezért szóljon majd az ott levő ovo néninek, hogy segítsen neki. Nem is volt semmi gond, állandóan rohant hozzám, hogy nézzem meg miket csinált, volt zokniból készült paripája, kartonból készült kard és pajzs, csomagoló anyagból farkas és malac.Több órán keresztül alkotott egyedül nagyon élvezte, mi közben kipróbáltuk a játékokat Zitussal neki a horgászás jött be a legjobban, meg a csiga húzás.De aztán nagyon elfáradt, óriási hisztiket rendezett, szóltam makinak, hogy lassan induljunk mert Zitával nem leget bírni. Nagyon elkezdett görbülni a szája, hogy Ő még maradni szeretne, ezért felhívtam apukámat, hogy vigye el Zitát, ezen Ő persze még jobban elkezdett ordítani, hogy nem megy a mamához, nem fog többet hisztiz csak maradhasson.Gonosz anyaként nem engedtem neki, így a papa elvitte egy kicsit aludni.Innentől kedve már oda tudtam ülni Kristófhoz alkotni, de megérkezett a mese mondó hölgy, agy mentünk mesét hallgatni.Mivel megkérdtek az ovo nénik ha tudunk maradjunk ott a végéig, mert segíteni elpakolni.Kihívtam Enit, és Krisztiánt, hogy ők is segítsenek.Monoron 5 óvoda van legalább 40 csoporttal és mindösszesen mi 3 maradtunk ott a végén segíteni elpakolni szép mi.
 Fantasztikusan nézett ez a mézes kalács ház, meg is nyerte a közönség díjat
 Maki önállóan alkot
 Horgász királynő
 A Jászi óvoda ovo néniei adták elő a kis kakas gyémánt félkrajcárját, ami fantasztikus volt, nekem nagyon bejött és Zita és végig nézte az előadást, ez volt az első amit végig nézett és le kötötte
Makit nagyon érdekelte a mese mondás, majd beült a hölgy ölébe:)



 A végén volt egy össznépi táncolás is, ahol újra rá kellett jönnöm, hogy a fiam nem egy Fred Astaire




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése