2009. augusztus 24., hétfő

5 hónapos Zituska


Ma lett Zitusunk 5 hónapos, a mai mérlegelés eredménye 5900g az álom 6kg nem sikerült elérnünk. És volt a védőnőnél Zitával egyidős gyönyörű kislány ő kicsivel több, mint 7 kiló volt, de Ő már szinte mindent eszik, főzeléket és gyümölcsöt is, és mi még csak anyatejesek vagyunk, ennek tükrében már nem is találom kevésnek a súlyát, és a kislány anyukája mesélte, hogy az Ő lánya még nem kúszik, ott marad, ahová leteszik. Ezzel szemben Zitus már kúszik az egész szobát „bemássza”, egész nap négykézláb van. (az előbb is még főztem leraktam a földre, mikor benéztem rá a számítógép asztal előtt rágta a szék lábát és utána a kukájába próbált bemászni.

Megpróbálkozik a mászással, de még gyengék a kezecskéi, Zitusnak kúszás sikeredik, kezecskéje elemelésénél szinte ugrik egyet, mint a kisnyulak. Négykézláb állva hintáztatja magát, s közben egyik kézzel próbál lépni, vagy játék után nyúlni. A rácsos ágy már kicsinek tűnik, mert szépen körbemászkálja, körbecsúszkálja, és hol ide akad be egy lábacska, hol ott csusszan ki egy kezecske, és a hibák kiküszöbölése bizony még nem olyan egyszerű feladat.

A megragadott tárgyat ügyesen veszi egyik kezéből a másikba, szépen játszik vele, ütögeti, rázogatja, tapasztalgatja, és természetesen azonnal a szájába vesz, mert már jön a második fogacskánk is. Lábát a szájába veszi, és előszeretettel csócsálja a saját zokniját. A kezei továbbra is a kedvenc játékai közé tartoznak. Meg tanult markolni, kaparászni, paskolni, kezdetlegesen simogatni. Mosolyog, hangokat ad ki, hogy felkeltse a figyelmemet, és sírni kezd, ha elveszem, amivel játszott. Ha felhúzom, ülésbe szépen megtartja a fejét.

Kedvence még mindig a Kristóf, imádom, mikor reggel arra ébredek, hogy veszekednek, ha Zitus ha előbb ébred addig próbálja piszkálni a Kristófot meg fel nem ébred, és mikor kinyitja a szemét a bátyja teli szájjal belevigyorog a képébe.

( Igen, sajnos hajnalban mostanában mindkét gyermekünk az ágyunkba köt ki), kedvenc játéka a cin-cin kisegere azzal játszik el a legtovább, szereti még a csörgős kislabdáját és most már a rágókákkal is elég jól eljátszik, több percre képesek lekötni a figyelmét.

De mióta jön a fogacskánk az alvással hadi lábon állunk tegnap is egész nap kétszer 10 percet aludt, még szerencse, hogy legalább éjszaka alszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése