2011. március 28., hétfő

Allergia.

Péntek este vettem észre, hogy Maki füle nagyon csúnya. Meg van duzzadva, nagyon piros és apró hólyagocskák vannak rajta, nagyon ijesztően nézett ki. Bekentem neki popsi krémmel hátha az megnyugtatja neki.Másnap reggelre szépen rendbe jött, de azért még enyhén látszott, elmentünk focizni, amíg hűvösebb volt sapka volt rajta, de ahogy kisütött a nap a sapka lekerült, és újból előjöttek a kiütések. Ekkor már sejtettem, hogy mi lehet a probléma. Tegnap egész nap borús idő volt nálunk, így ma reggelre szépen rendbe jött a füle. De azért a biztonság kedvéért elmentünk a bőrgyógyászatra, ahol beigazolódott a gyanúm, Kristóf fényérzékeny, pénteken már olyan erős volt a sugárzás, hogy a kis fülecskéje már nem bírta elviselni.
Ezentúl csak extra erős fényvédő krémbe, és szigorúan mindig sapkába mehet a napra. Azt nem tudták megmondani, hogy mikor fog elmúlni, vagy erősebb tünete lesz-e mert mindenkinél más és más lehet a tünet. Apát riasztottam, hogy haza felé vegye meg a legerősebb fényvédő krémet amit kap.

2 megjegyzés:

  1. Úúú, és ez az egész testén kijöhet, vagy "csak" a fején? Na de olyan okos nagyfiú, biztos nem lesz gond!

    VálaszTörlés
  2. Hát remélem, csak ez a hirtelen meleg és erős sugárzás a gond, és ha már megszokja a bőre a napot már nem lesz baj. Mindenesetre a napra csak sapkában és jól bekenve engedjük:(

    VálaszTörlés