2009. január 5., hétfő

Pincikénk már 30 hetes

30. hét:
Magzat: Mostantól kevesebbet mozog. Talán már lefelé fordult. Hetente kb. 200 g-ot hízik. A 38 cm-es baba már másfél kilót nyom. A testét borító szőrzet (lanugó) egyre inkább eltűnik. Ha ekkor megszületne, akkor már nagy valószínűséggel alkalmas lenne a méhen kívüli életre, de természetesen még koraszülöttnek számítana. A baba számára hosszú hónapokon keresztül a köldökzsinór az őt tápláló vezeték. Ezen át nemcsak a hasznos tápanyagok jutnak el hozzá, hanem a kismama által fogyasztott károsító anyagokból is "részesül", ezért nagyon fontos odafigyelni az egészséges étkezésre és a káros szokások mellőzésére!
Hossza 38 cm, súlya 1500 gramm.

Hihetetlen, hogy már a 30 héten járunk, hisz olyan, mint ha tegnap csináltam volna meg a tesztet. Most számomra úgy tűnik, hogy gyorsabban telnek a hetek, mint Kikinél.
Néha egy kicsit be vagyok pánikolva, hogy nem leszünk, kész mindennel mire megszületik a Kicsink, hisz mégse hogy se állunk, most kezdem kimosni azokat a ruhácskákat, amiket a bátyától, örököl, és még vásárolni is kell egy csomó mindent neki. De végre jelentkezet a hölgy a tesz-veszről, akitől sikerült hihetetlen olcsón megvennünk egy graco hordozót. így legalább már ez is megvan. Listát kell majd írnom arról, hogy miket kell, még megvennünk nehogy valami lemaradjon, bár nagyon sok mindent örökölni fog, mert szinte mindenünk meg van még a Kristóf után

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése